Har du tunna läppar som du inte är nöjd med? Det tillhör skönhetsidealet att ha ganska fylliga läppar. Många vill se ut som Scarlett Johansson, eller Angelina Jolie när det kommer till fylliga läppar. Har man vårt nordiska utseende med stora ögon, blont hår, men med smala näsor och tunna läppar är det inte lätt att se ut som varken Scarlett Johansson eller Angelina Jolie – om man inte använder sig av Filler, vill säga.

Använd bara betrodda Filler-medel

Här rekommenderar vi att du absolut använder sig av natureget Filler-material såsom Restylane eller Aliaxin som är bland de främsta Fillers som just nu finns på den svenska marknaden. Det finns en del oseriösa aktier på marknaden som man dessvärre inte kan lita på. Ibland dyker det kliniker som säger att det finns något fantastisk nyhet som är annorlunda, men "lika bra" som de gamla och betrodda Filler-material men är billigare. Då ska man inte gå på det. 

Fortfarande ett okontrollerat område

Tyvärr är denna marknad fortfarande alldeles för okontrollerad. Vem som helst får påstå vad som helst. Det finns ingen myndighet som kontrollerar vad många skönhetskliniker lägger i våra kroppar. Därför måste man själv se upp med vad man låter denna typ av oseriösa skönhetskliniker gör och vad de lovar. Överraskande nog finns det ingen svensk myndighet som kontrollerar detta område alls. Det enda som är kontrollerat är läkemedelsindustrin. Här ställe vi upp några sådana saker som är viktiga att kontrollera innan du säger ja till deras behandlingar.

1. Har personalen den utbildning som de påstår att de har?

Aftonbladet gjorde en kontroll och kollade upp några av skönhetskliniker i Stockholm. Det visade sig att flera av personalen på kliniken inte hade den utbildning som personalen påstod sig ha. Bland annat påstod vissa att de var legitimerade sjuksköterskor, men en kontroll med Socialstyrelsen visade att så inte var fallet. En och annan läkare som påstod sig vara kirurg var heller inte det, visade sig i granskningen. Därför är det bra att alltid kontrollera med den klinik som man funderar på att anlita; är de det som de påstår att de är? Det är inte svårt att kontrollera den saken. Det är hos Socialstyrelsen som man kan få veta vilka personer som är legitimerade sjuksköterskor och läkare.

2. Vilka slags material eller medel använde de sig av?

Man bör alltid fråga efter vad det är för slags material eller medel som de använder sig av – innan du tackar ja till behandlingen. Påstår att de att något annat är lika bra, be att få återkomma och leta fram så mycket fakta du bara kan om det materialet. Det är ju din kropp det handlar om!

3. Är det en seriös klinik?

Är det en seriös klinik? Man kan snabbt göra en sökning på kliniken till exempel på allabolag.se. Man kan även fråga om företaget hos Skatteverket, eller Kronofogden. Ta reda på så mycket du bara kan innan du anlitar dem. Du kan även be att få referenser innan du anlitar dem. Ju mer du vet om dem desto bättre är det för dig. Det är tyvärr ingen annan som skyddar dig än du.