Vi ser ju väldigt olika ut; vissa har en hög och rak näsa, liten och trubbig näsa. Vissa har små ögon, nära liggande ögon, eller stora ögon. Någon har en liten mun och smala läppar. Andra har fylliga och stora läppar. Vissa har en avlång ansiktsform, andra har en rund ansiktsform. Vi har alla olika ansikten och ansiktsformer. Lika olika ansiktsformer som vi har, är det olika behandlingar som passar våra olika ansikten. Som tur är finns det skönhetskliniker som har olika behandlingsformer och som kan anpassas efter hur ditt ansikte ser ut.  Ett ansiktslyft går att åtgärda genom till exempel trådlyft till Mini-Lift, Short Scar Facelift, Pinch Lift, French Lift eller klassiskt Midfacelift. Vid Mini-Lift/Frenchlift/Short scar Facelift eller klassiskt Facelift, sättes ett snitt väl dolt vid vecken runt öronen.

Hängande ögonlock

Har du hängande ögonlock, kan du avlägsna dem och se bättre ut. Då skär man bort överflödande hud på ögonlocken.

Påsar under ögonen

Har du påsar under ögonen kan du ta bort dem. Har du överflödande hud under ögonen kan du avlägsna den med ett ansiktslyft.

Högre kindben

Har du haft höga kindben blir de mindre och benvävnaden i ansiktet blir tunnare med åldern. Då kan du behöva en fillerinjektion som rättar till det.

Rynkor i pannan

Har du rynkor i pannan kan du behöva en botoxinjektion som tar bort rynkan i pannan. Ett ansiktslyft gör att du vrider tillbaka klockan lite grann så att ditt ansikte ser ut som förut.

Rynkor kring ögonen

Har du rynkor kring ögonen kan du snygga till dem med en botoxinjektion. Med färre rynkor kring ögonen ser du piggare ut.

Efter behandlingen

När man har genomgått en behandling träffar man dem som har utfört ingreppet för att säkerställa att behandlingen blev som tänkt och att såren har läkt som de ska och att inga komplikationer har inträffat. De som utför behandlingarna är välutbildade och specialister inom sina områden. Känner du inte till någon skönhetsklinik som du vill anlita kan du googla "ansiktslyft Stockholm". Då får du förslag av Google och är inte beroende av att någon i din bekant- eller vänkrets känner till någon skönhetsklinik. Ta kontakt och be om att få en tid för ett besök. Kontrollera att kliniken har rätt utbildad personal. Läs mer om en klinik som är specialiserad på ansiktslyft i Stockholm på: https://www.ansiktslyftstockholm.nu/.