Många kvinnor som har ammat, kan känna att de inte känner igen sina bröst efteråt. När man ännu är ung (och smal) är det många som kan känna att de är någorlunda nöjda med sina bröst. Man har de bröst som man har helt enkelt. Och skönheten ligger ju i betraktarens öga. Och mannen som är far till barnet, var ju nöjd... Men själv kanske man känner att man inte är nöjd med brösten efter att man varit gravid och ammat. Då kan man göra en bröstoperation. Det är alltfler kliniker som utför just bröstoperationer som gör även ammande mammor nöjda med brösten.

Få perfekta bröst med hjälp av bröstoperation

Har man bröst i olika storlekar kan man vilja rätta till det, genom att förstora dem så de är lika stora. Känner man att de är hängande, kan man passa på att lyfta dem samtidigt som man förstorar dem i en bröstoperation. Man kan förstora dem på lite olika sätt. Man kan lägga snitten olika, så att det inte syns att du har opererat dem. Är det en riktigt duktig kirurg lägger hon eller han snittet så att det inte syns, och du kan böra bikini precis som förut utan att det direkt syns att brösten är opererade. Ska de bli snygga ska de ju bli det på så många sätt. Eller hur?

Viktigt att du väljer en seriös klinik

Det är mycket viktigt att du endast väljer en seriös klinik som ska utföra bröstoperationen. De ska dels ha utbildade kirurger och sjuksköterskor som har specialistkompetens inom området. Dels ska de enbart använda sig av riktiga material som riktigt silikon eller saltvattensmaterial i brösten. Vem minns inte skandalen kring PIP-implantaten? Det var en fransk återförsäljare som sålde "billigt" silikon som inte alls var avsedd för människokroppen utan var tillverkat för industriellt bruk. När sedan silikonet brast inuti många kvinnor drabbades av fruktansvärda smärtor. Den återförsäljaren portades sedan från marknaden. Dock, är det alltid flera som försöker sig på lurendrejerier. Därför rekommenderar vi starkt att alltid kontrollera den klinik som du funderar på att anlita för en bröstoperation, till exempel i Stockholm. Läs mer om bröstoperation som du kan göra i Stockholm på: http://www.bröstoperationstockholm.se.

Det kan det kosta

En bröstoperation borde ligga någonstans mellan 30.000-60.000 kronor. Allt under det ska man se upp inför och kontrollera att de har riktigt utbildade kirurger på den kliniken som erbjuder ett lägre pris. De ska även använda enbart godkända material. Är man det minsta osäker bör man ringa Socialstyrelsen för att få råd om just den klinik som du har funderingar om.